stripmuren route

Voor wie in Antwerpen eens iets anders wil doen dan shoppen of terrassen: loop de stripmuren route! Op verschillende plekken in Antwerpen vind je prachtige muurschilderingen van bekende stripfiguren.

België = stripfiguren

Wie verslond er als kind niet verschillende Belgische stripverhalen? Suske en Wiske, Kuifje, Jommeke, Lucky Luke, Robbedoes en Kwabbernoot… Zo leerde ik terloops al wat Belgische uitdrukkingen. Als ik aan België denk, dan denk ik al snel ook aan deze stripfiguren.

stripmuren route

Stripmuren route

In Antwerpen vind je op 13 verschillende plekken in de stad deze bekende stripfiguren terug. Op deze oorspronkelijk grauwe, slecht onderhouden of zwaar betagde muren in de stad vind je nu een levensgrote muurschildering. Het project is 12 jaar geleden opgestart door stripwinkel MEKANIK, Linda Torfs en Johan Bijttebier. Onder de naam ‘Muurvast’ proberen ze zo de stad een beetje mooie te maken.

stripmuren route

De route staat aangeduid op dit kaartje, en uitgeschreven op de website van de stripmuren route. Je begint natuurlijk bij stripwinkel MEKANIK!

Trip down memorylane

Voor mij is het zien van al die striptekeningen ook een trip down memorylane. Als kind heb ik veel strips verslonden, tegenwoordig lees ik eigenlijk nog amper stripverhalen. Na het wandelen begint dat toch weer een beetje te kriebelen…

Ter illustratie hebben we een paar stripmuren op de foto gezet, waaronder de tekening van de cover van het allereerste Suske & Wiske album. Maar voor de rest van de tekeningen moet je de route natuurlijk gewoon zelf wandelen!

Ook leuk: Street art-wandeling in Antwerpen

stripmuren route

Weekendje Antwerpen? Boek je hotel via Booking.com