De koude maanden zijn aangebroken en dat betekent volop tijd voor gezelligheid en lichtjes. Is dat helemaal jouw ding? Plan dan zeker een bezoek aan Lightopia op het kasteeldomein van Groot-Bijgaarden. Een sfeervol uitje dat het hele gezin zal betoveren.

Betoverend Lightopia

Lightopia is een meermaals bekroond licht- en lantaarnfestival. Dit jaar tovert het evenement het kasteeldomein van Groot-Bijgaarden om tot een sprookje. Kleurrijke lichtinstallaties, indrukwekkende projecties en dat allemaal op een prachtige locatie. Als je mijn persoonlijke blog volgt, weet je dat ik meteen om ben als het om lichtwandelingen of -spektakels gaat. Een bezoek aan Lightopia kon ik dus niet aan me voorbij laten gaan.

Sfeervolle lichtwandeling

Al bij de prachtig verlichte ingang richting het kasteel zorgt Lightopia voor een sprookjesachtige sfeer. De verlichting in de vorm van bloemen en dieren zorgt niet alleen bij de kinderen voor verwonderende kreetjes. Als volwassene ben ik net zo goed onder de indruk. Speciaal voor de Belgische editie is er een enorm lichtkunstwerk, waar je zelf de kleurrijke verlichting kan laten branden. Zie jij door wie het bewaakt wordt? Door niemand minder dan een Manneken Pis-elfje.

Opwarmen met warme chocomel

De mooie verlichting is natuurlijk al hartverwarmend, maar is er iets lekkerder dan tussendoor opwarmen met een kopje chocolademelk of glühwein? Dat kan in de serre van het domein. Strijk even neer voor een hapje en een (warm) drankje voor je je route verderzet.

De wandeling is ongeveer 2 kilometer. Voor de gemiddelde bezoeker is dat anderhalf uur lichtpret. Ik kan je alleen maar aanraden om zelf een kijkje te nemen. In het echt is het nog veel mooier dan op mijn foto’s.

Meer informatie

Je kan van 18 november 2022 tot en met 8 januari 2023 van Lightopia genieten. Een ticket voor een volwassene kost tussen de €18,50 en €22,50. Voor kinderen en families zijn er voordeligere tickets beschikbaar. Kijk voor meer informatie en tickets op de website van Lightopia.

Wij waren hier op uitnodiging van Lightopia.