Lunchen in Leuven

Op zoek naar een leuk lunchadresje in Leuven? In de tijd dat ik ongeveer twee weekenden per maand in Leuven doorbracht, heb ik genoeg plekken ontdekt.

1. Croque ‘n Roll

Bij Croque ‘n Roll staan er tosti’s (croque’s) en wraps (rolls) op het menu. Ik hou er wel van, zo’n woordspeling in de naam. Een leuk detail is dat de namen van alle gerechten verwijzen naar namen van rock ‘n roll-artiesten.
Croque ‘n Roll, Tiensestraat 35 in Leuven

2. Panaché

Soms heb ik zin in een niet te uitgebreide lunch, maar een fijne broodjeszaak is best lastig te vinden als je een stad niet goed kent. Bij Panaché heb je keuze uit veel verschillende broodjes en panini’s. De broodjes zijn goed belegd en niet te duur. Ik sluit vaak aan in de rij achter een groep studenten. Er zijn een paar zitplaatsen, maar bij mooi weer kun je je broodje meenemen naar het Sint-Donatuspark.
Panaché, Tiensestraat 69 in Leuven

3. Würst

Jeroen Meus is een bekende naam in de Belgische televisiewereld. De kok opende in 2015 zijn ‘haute dogs’ restaurant in Leuven. Met succes, want de rijkelijk belegde hotdogs vlogen over de toog. Er openden nog een aantal andere vestigingen, maar die zijn helaas gesloten. De vestiging in Leuven is op 1 december opnieuw geopend: zelfde concept, zelfde menu.
Würst – Haute Dogs, Margarethaplein 1 in Leuven

4. De Werf

De Werf is het studentenrestaurant van Leuven. Zodra de zon begint te schijnen, zit je heel gezellig op het terras. De gerechten worden op een originele manier geserveerd, bijvoorbeeld in een broodtrommel. Of je nou student bent of niet, een studentenhap van De Werf gaat er waarschijnlijk bij iedereen in. Niet alles opgekregen? Je krijgt het restje mee in een doggy bag, fijn voor de volgende dag.
De Werf, Hogeschoolplein 5 in Leuven

5. Coup De Soup

Zeker in de wintermaanden is het tussen het winkelen of de toerist uithangen door heerlijk om even ergens op te warmen. Hoe kan dat beter dan met een dampende kom soep? Naast de soepen, die regelmatig veranderen, staan er altijd een aantal salades op het menu.
Coupe De Soup, Vital Decosterstraat 2 in Leuven

Bekijk meer hotspots in Leuven.

Wat is jouw favoriete plek om te lunchen in Leuven?

Volg je Gids voor het Zuiden al op Instagram en Facebook?