Online Koningsdag vieren

Is Koningsdag één van de momenten waarop je normaal last hebt van een vleugje heimwee? Dit jaar kunnen we ook vanuit België gewoon meedoen, aangezien heel Nederland Koningsdag/Woningsdag/Balkoningsdag thuis viert. Dit zijn een aantal leuke initiatieven voor online Koningsdag vieren.

1. Online Koningsdag vieren met Koningsdag Thuis

De Oranjebond heeft een platform gelanceerd waar heel Nederland samen Koningsdag kan vieren met livestreams: Koningsdag Thuis. Je kunt muziek luisteren en workshops volgen… Je hebt zelfs kans om de leden van het Koninklijk Huis ‘tegen het lijf te lopen’. Om 10.00 geeft Willem-Alexander een toespraak, dus dat is alvast een goed begin.

2. Geen Koningsdag zonder rommelmarkt

Buurtapp Nextdoor heeft de oplossing gevonden. Op de Digitale Kleedjesmarkt kun jij gewoon de spullen verkopen die je afgelopen jaar al had verzameld. Met de verzendkosten van/naar België misschien niet ideaal, maar je kunt wel even online komen snuisteren.

3. Jong talent spotten bij Vondelpark Live

Dit jaar geen stampvolle trein naar Amsterdam, maar een gezellig online feestje in Amsterdam. Tijdens Vondelpark Live leven kinderen zicht uit met activiteiten (blokfluit spelen, check) en verdienen ze zelfs een zakcentje bij.

4. Feestje @ 538 Koningsdag

Op 538 kunnen we rekenen voor een feestje. Van 15.00 tot 18.00 geniet je onder andere van Alicia Keys, Anne-Marie, Martin Garrix, Tiësto en Snollebollekes. Als dat geen huiskamerparty wordt. Voor de Nederbelgen misschien onder werktijd, maar hey… als je momenteel toevallig thuiswerkt, valt dat prima te combineren.

5. Genieten van Kingsday VR

Twee festivals combineren, kan ook. Na 538 Koningsdag heb je tijd om te eten, daarna kun je vanaf 20.00 aansluiten bij Kingsday VR, een virtueel festival op de Dam in Amsterdam.

6. Een oranje tompouce eten

Wij hebben ze helaas nog niet gespot, maar we hebben uit betrouwbare bron vernomen dat ze bij de Albert Heijn in Antwerpen vaak te koop zijn. Misschien morgen als lunchpauzewandeling toch nog maar eens richting de AH. Want wat is Koningsdag zonder oranjetompouce?

Geen oranjetompoucen kunnen scoren? Je kunt altijd nog zelf aan de slag met dit recept voor oranje tompoucen van Miljuschka.

Wist je dat… In België hebben we natuurlijk geen lang weekend door Koningsdag, maar aankomend weekend hebben we wél lang weekend. 1 mei is het namelijk Dag van de Arbeid.

Beeld: Flickr