verhuis FOMO

Nu we gaan beginnen met de zoektocht naar ons huis (ahum, appartement) krijg ik opeens enorme ‘verhuis FOMO’.

Verhuis FOMO?

FOMO is de afkorting voor Fear of Missing Out. Wanneer je bijvoorbeeld niet meegaat naar een feestje, of al je vrienden in het park zitten en jij thuis moet studeren. Op zulke momenten kun je FOMO ervaren. Nou heb ik daar, hoe ouder ik word, steeds minder last van. Toch kwam hij laatst opeens weer opzetten.

Wij willen ergens deze zomer verhuizen, per augustus of zo. In België is de zoektocht naar een nieuwe woning niet zo idioot als in Nederland. Je hoeft hier niet ruim op tijd te beginnen met zoeken, meestal worden appartementen 2 a 3 maanden van te voren te huur aangeboden. Daarom hebben wij besloten om vanaf mei eens rustig te beginnen met onze zoektocht.

Keuzestress

Ik gaf in mijn vorige blog al aan dat ik last had van ‘verhuisstress‘: ik werd onrustig van alle dingen die ik nog moet regelen. Nu komt daar een nieuw soort stress bij kijken: de verhuis FOMO. Ik heb de afgelopen week al stiekem eens op verschillende makelaarswebsites rondgekeken en zag zoveel mooie appartementen! Omdat ik van Nederlandse vrienden gewend ben dat alles al verhuurd is voordat het überhaupt op zo’n website staat, word ik er helemaal onrustig van. Wat als we straks achter het net vissen?

Ik heb voor mijzelf in ieder geval al een lijstje met wensen en voorkeuren opgesteld. Zo wil ik graag een appartement dat groter is dan 50m2, liefst geen tegelvloer (dat zie je veel in België) en als het even kan met balkon of dakterras.

Het echte werk

Voorlopig klik ik die websites maar weer weg, wat er nu wordt aangeboden is toch al per juni, dan kunnen wij nog niet verhuizen. Maar ik zal jullie in een volgende blog een update geven over onze zoektocht, als het goed is hebben we dan al wat bezichtigingen gehad!