Prullenbak

De meubels voor ons appartement zijn gekocht zonder ruzies. Mission accomplished zou je zeggen.

Toch is er één kwestie die al langer aansleept: het kiezen van een prullenbak, of beter gezegd een afvalsorteersysteem. In België zijn ze fanatiek met sorteren en overal is een andere vuilniszak voor. Ik kan niet anders dan dat aanmoedigen, maar hierdoor stellen we het kopen van een prullenbak al maanden uit. De ingebouwde prullenbakjes in het keukenkastje zijn kapot. Geen zorgen, we hebben de kapotte prullenbakjes van alle kanten beschreven in de plaatsbeschrijving.

Tijd voor een andere prullenbak

Er bestaan allerlei slimme prullenbakken met verschillende vakken. Zo kun je in één bak meerdere soorten afval gescheiden weggooien. Best handig, maar de formaten van de bakken moeten wel matchen met de beschikbare vuilniszakken. In Antwerpen is dat 30 of 60 liter voor restafval, 30 of 60 liter voor PMD, 15 of 50 liter voor GFT. Dan blijkt ook nog dat niet iedere 60-literzak in iedere prullenbak past. De 60-literzak van AH-huismerk is bijvoorbeeld net te klein voor mijn 60-literprullenbak, weet ik uit ervaring.

Luxeproblemen. Mijn grote prullenbak verhuist binnenkort in ieder geval mee naar Antwerpen, maar de zoektocht naar de perfecte prullenbak om te sorteren, zal ik daarna ook maar weer eens oppakken.

Lees meer over mijn verhuizing naar Antwerpen >>

Charles Deluvio