Reisgids Borgerhout

De grootste wijk van Antwerpen, Borgerhout, heeft sinds kort haar eigen reisgids. Terecht, want er is hier zoveel te ontdekken!

Door sommigen wordt de wijk Borgerhout nog wel eens denigrerend ‘Borgerocco’ genoemd, vanwege het multiculturele karakter van de wijk. Zelf ga ik liever voor de koosnaam ‘Boho’, wat veel beter het levendige en kleurrijke karakter omschrijft. Er is namelijk zoveel te doen en te zien! Dat vond ook Marc Spruyt, eigenaar van B&B Borgerhouse op het Moorkensplein in Borgerhout. En vandaar dat er nu een heuse gids is voor deze bruisende wijk van ‘t Stad.

Reisgids Borgerhout: ontdek de meest bruisende wijk van Antwerpen

Het klinkt natuurlijk wel een beetje grappig, een reisgids voor een specifieke wijk van een stad. Toch is het nog niet zo’n gek idee, als je bedenkt hoe groot Borgerhout is. Je kunt Borgerhout indelen in twee delen: Borgerhout Intra Muros (de oorspronkelijke wijk uit de 19e eeuw) en Borgerhout Extra Muros, het stuk buiten de ring. In deze reisgids behandelt auteur Marc Spruyt beide delen, al ligt de focus wat zwaarder op het deel binnen de ring.

Hotspots & insiders-tips

De gids staat vol leuke hotspots in de vorm van korte lijstjes: 5 tip voor foodies, 5 brunchplekken, 5 dingen die je in Borgerhout gedaan moet hebben en ga zo maar door. Zelfs na ruim 2,5 jaar in Antwerpen gewoond de hebben ken ik nog lang niet alles uit dit lijstje, laat staan wanneer je als toerist normaal gezien enkel de Meir bewandelt.

Historie van de wijk Borgerhout

Naast mooie plaatjes en leuke tips vind je in de reisgids ook heel wat achtergrondinformatie over de wijk zelf. Bijvoorbeeld over de oorsprong en ontwikkeling van de wijk, maar ook hoe een betoging in Borgerhout tot algemeen stemrecht leidde. Het geeft de gids echt inhoud en maakt het ook meteen een interessant boek voor inwoners van de wijk zelf. Er valt altijd nog iets te leren!

Lees ook: (Te) gekke slaapplekken voor een staycation

Buiten gebaande paadjes

Al met al is het een tof gidsje voor iedereen die de wijk Borgerhout beter wil leren kennen (en dat zou iedereen moeten doen). Zeker voor alle Nederlanders die nooit verder komen dan de Meir raad ik aan om eens buiten de gebaande paadjes te gaan met deze leuke gids. Move over ‘t Zuid en het Groen Kwartier, Boho is the new place to be!

De gids kost €21,95 en is o.a. hier te koop, maar natuurlijk ook bij je lokale boekhandel of bij B&B Borgerhouse.