restauranttips in Brussel centrum

Heb je binnenkort een tripje naar Brussel op de planning staan? Bijvoorbeeld om de kerstmarkt te bezoeken? Bekijk dan onze restauranttips in Brussel centrum. Zo weet je zeker dat je niet in een tourist trap eindigt én wandel je na je etentje meteen de stad weer in. 

UNIK

UNIK is de nieuwste osteria e vinoteca in hartje Brussel, waar je kan genieten van een glaasje wijn en alle soorten Italiaanse specialiteiten. Het is dé place to be voor levensgenieters. Hier draait alles om het ‘osteria e vinoteca’-gevoel. Je doet er interessante ontdekkingen uit Italië maar leert er ook wijnen van over de hele wereld kennen, steeds in combinatie met een eenvoudige maar kwaliteitsvolle Italiaanse keuken.

Ricotta & Parmesan

Ricotta & Parmesan is hét adres in het centrum van Brussel. Deze trattoria neemt ons helemaal mee tot in Italië, dankzij het atypische decor, de heerlijke keuken en de hartverwarmende sfeer. Het kleine pluspunt? De mogelijkheid om je eigen pasta samen te stellen. Zo zijn er 350 verschillende pastasoorten en sausen. Voor ieder wat wils dus!

La Taverne du Passage

Deze brasserie in de Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen staat vooral bekend om haar traditionele sfeer en lekkere gerechten met een moderne twist: Americain, garnaalkroketten, vol-au-vent, … La Taverne du Passage huist in een geklasseerd art-decogebouw en is een stille getuige van de gloriejaren van Brussel. Niet alleen de gerechten, ook de inrichting werd gemoderniseerd met respect voor traditie en behoud van de charme van weleer.

La Chaloupe d’Or

Het restaurant met het mooiste uitzicht van België op de Grote Markt van Brussel (zeker nu tijdens de kerstmarkt!) biedt lekkere Belgische gerechten en comfortfood. La Chaloupe d’Or is al jaren een vaste stek voor liefhebbers van de Belgische brasseriekeuken, maar dan met een moderne twist. Je kunt je er onder meer tegoed doen aan traditionele garnaalkroketten, Vlaams stoofvlees en vol-au-vent. Maar ook voor veggies staat er genoeg lekkers op de kaart.

Op zoek naar nog meer leuke tips en adresjes in Brussel? Bekijk onze favorieten in Brussel hier.