ruïne kasteel herbeumont

Belgisch Luxemburg is een groene provincie en ideaal om vakantie te vieren. Er ligt kilometers wandelpad en voor de liefhebbers van geschiedenis zijn er een aantal interessante plekken te vinden.

De ruïne van het kasteel van Herbeumont is één van de overblijfselen uit de geschiedenis. De ruïne ligt op een heuvel en torent boven het dorp Herbeumont uit. Door het hoogteverschil heb je vanaf de ruïnes van het kasteel mooi uitzicht over de omgeving en de kronkelende rivier: de Semois.

Uitzicht Semois

De geschiedenis van het kasteel van Herbeumont

Jehan de Rochefort gaf in 1268 opdracht om het kasteel van Herbeumont te bouwen. Door de jaren heen is het kasteel verschillende keren herbouwd en wonen er verschillende families in het kasteel. In de vijftiende eeuw worden de muren verstevigd ter verdediging. Tevergeefs, want in 1657 wordt het kasteel in brand gestoken door de Franse troepen.

Wat er van het kasteel is overgebleven, kun je gratis bekijken. De ruïne van het kasteel ligt vlakbij het toeristisch informatiecentrum van Herbeumont, waar verschillende wandelroutes beginnen.

Bekijk hier een overzicht van hotels in Herbeumont en omgeving.

Wil je meer informatie over Herbeumont? Bekijk de website.