Stemmen als je in het buitenland woont

Kun je stemmen voor de Nederlandse verkiezingen als je niet meer als inwoner van Nederland ingeschreven staat? Zeker! Je moet je alleen wel eerst registreren als kiezer in de gemeente Den Haag.

Stemmen vanuit het buitenland

Als je niet ingeschreven staat in Nederland kun je toch stemmen. Je moet je daarvoor eerst registreren. Registreren kan via deze website. Je ontvangt vervolgens een brief over de gegevens die je moet opsturen. Zodra dat binnen is in Nederland kun je voor alle volgende verkiezingen stemmen.

 Stemmen voor de Tweede Kamerverkiezingen 2021

17 maart 2021 zijn er Tweede Kamerverkiezingen, Wil je stemmen? Zorg dat je ondertekende formulier en een kopie van je paspoort of identiteitskaart uiterlijk 3 februari 2021 in Den Haag zijn. Te laat om het te regelen? Meld je alsnog aan. Het registreren is eenmalig, dus zo heb je voor alle volgende verkiezingen in Nederland je documenten op orde.

Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid.

Nederlander in België?

Woon je als Nederlander in België of ga je binnenkort verhuizen? In onze rubriek met praktische tips vind je veel handige informatie. Van de elektronische vreemdelingenkaart tot onze checklist voor emigreren naar België.

Foto: Element5 Digital