Wil je een stad op een andere manier ontdekken? Dan is een street art wandeling in Antwerpen een leuk idee.

Ik weet nooit zo goed waar ik moet beginnen om de tofste murals te spotten. Gelukkig helpt Antwerpen me op weg met kant-en-klare street art-tours. Je kunt de Antwerp Museum App downloaden. Je vindt daarin informatie over verschillende kunststukken en waar je ze kunt vinden. Wat er ook in staat? Drie routes vol met street art.

Street art-wandeling Antwerpen

De eerste route van 4,5 kilometer leidt je door het centrum van Antwerpen en een paar aangrenzende wijken, zoals Sint Andries. Daarnaast zijn er ook routes in Deurne en Berchem. De route door Berchem is maar liefst 10 kilometer en bevat de meeste murals van de drie routes, waaronder één van de langste graffitimuren in Europa. Als je wilt, ben je dus wel even zoet met deze wandelingen.

Ook leuk om te doen: De stripmuren route Antwerpen

Genoeg te zien onderweg

Ik begin met de route in Antwerpen. Het leuke aan de wandeling is dat je niet alleen door het centrum loopt, je komt ook door de wijken die daaraan grenzen. Sint Andries is bijvoorbeeld een hele gezellige volksbuurt met leuke winkels en restaurant. Je komt onder andere langs het Munthof, een prachtig groen stukje van Antwerpen, waar je onder andere Camino vindt. Je wandelt tijdens deze route niet alleen van kunstwerk naar kunstwerk, maar onderweg is er genoeg te zien. Pas de route aan aan je eigen wens en voeg tussendoor zeker een paar stops toe, bijvoorbeeld bij één van deze hotspots. De Antwerp Museum App geeft bij iedere mural informatie, waardoor je de street art scene beter leert kennen.

Street art-wandeling Antwerpen: 240 muren ontdekken

De route klaar en wil je meer street art zien? Op de website Street Art Antwerp kun je heel makkelijk de mooiste muren vinden. Er staan er op dit moment meer dan 240 op de kaart.

Een dag of weekend naar Antwerpen

Naast de street art tour is er natuurlijk veel meer te doen in Antwerpen. Ga je een dag of een weekend weg? Deze artikelen helpen je op weg: