terrassen in Antwerpen

Hoera, vanaf 8 mei zijn de terrassen weer open! Daarom delen we graag onze favoriete terrassen in Antwerpen met je. In het centrum, maar ook de wat meer verstopte terrassen waar niet enkel toeristen zitten.

De regels op een rij

Voordat je je naar het terras haast, nog even de regels op een rij:

  • Horecazaken mogen openblijven tot 22 uur.
  • Je mag met maximaal 4 personen aan 1 tafel zitten, tenzij je gezin groter is.
  • Er moet een afstand van 1,5 meter bewaard worden tussen gezelschappen aan de verschillende tafels.
  • Mondmaskers zijn verplicht voor personeel en bezoekers, behalve als ze aan tafel zitten.
  • Klanten mogen enkel naar binnen om het toilet te gebruiken of om te betalen.
  • Bediening aan de bar mag niet.
  • Geluidsversterking wordt beperkt tot maximaal 80 decibel.

Kom je vanuit Nederland naar Antwerpen? Op dit moment heb je geen negatieve test nodig wanneer je niet langer dan 48 uur in België verblijft. Check voor je vertrek de meest actuele regels hier. Vergeet ook niet te controleren of je bij terugkomst in Nederland in quarantaine moet.

Goed, nu over naar het leuke deel: onze favoriete terrassen in Antwerpen!

10 x de leukste terrassen in Antwerpen

Je hoeft in Antwerpen geen moeite te doen om een terras te vinden, het was daarom ook erg moeilijk om dit lijstje te beperken tot 10 favorieten. Wellicht komt er nog een deel 2, maar voor nu zijn dit onze favoriete terrassen in Antwerpen.

1. Bar Chapel

Een beetje verstopt in een zijstraatje in Borgerhout vind je Bar Chapel. Deze oude kapel is omgetoverd tot een prachtige bar in Marokkaanse sferen. De grote binnentuin heeft genoeg leuke plekjes om de hele middag te vertoeven. Extra leuk: Bar Chapel werkt samen met externe catering, waardoor er elke week iets anders op het menu staat.

Kerkstraat 150. Open van mei tot september, dinsdag tot zondag. Reserveren niet mogelijk, loop gewoon binnen!

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Skinfluencer 🕊 (@erentje_)

2. Murnifood

Murnifood heeft meerdere locaties, maar in dit geval wijzen we je graag op hun locatie bij het Middelheim park. Hier hebben ze een prachtige tuin met zonnig terras. Bovendien kun je zo je bezoek combineren met een mooie wandeling door het Middelheim park.

Beukenlaan 12. Elke dag geopend van 09:00 tot 21:30. Reserveren mogelijk via de website.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door LocalStore (@localstore.2000)

3. Localstore 2000

Localstore 2000 vind je midden in het centrum (vandaar die 2000, dat is de postcode van het centrum van Antwerpen ;-)). Ze hebben een ruim terras maar ook een uitgebreide menukaart. Zo is er voor iedereen wel iets lekkers te vinden. Al raden wij graag de cheesecake aan, zo lekker!

Everdijstraat 20. Elke dag geopend vanaf 09:00. Reserveren niet mogelijk.

4. Charlie’s Antwerpen

Charlie’s Antwerpen is een gezellige lunchbar op ‘t bruisende Zuid met veel glutenvrije opties.

Volksstraat 66. Open van dinsdag tot en met vrijdag vanaf 7:30. In het weekend vanaf 8:30. Reserveren kan via de website.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Cabagine Bar (@cabagine)

5. Cabagine

Maak eens een wandeling door de gezellige wijk Berchem, en plof dan neer op het terras van Cabagine. Op dit mooie pleintje rijdt amper verkeer, dus het is een oase van rust in de stad.

Victor Jacobslei 68. Open van woensdag tot en met zondag. Reserveren niet mogelijk.

6. Luddites books & wine

Luddites books & wine is een echte hidden gem midden in de stad. Deze boekenwinkel is sowieso al een bezoekje waard (bekijk de foto’s maar eens), maar ze hebben ook een zonnig dakterras waar ze heerlijke wijnen en kaasplankjes serveren. Koop een boek en plof gelijk neer om ‘m te lezen!

Hopland 34. De winkel is geopend van woensdag tot zondag, het terras is enkel in het weekend open. Reserveren niet mogelijk.

7. PAKT Antwerpen

Bij PAKT Antwerpen vind je meerdere terrassen bij elkaar. Eet flinterdunne pizza’s bij Standard of ga uitgebreid lunchen bij Racine of Kasserol.

Ingang via Regine Beerplein of Lamorinièrestraat 161. Openingstijden verschillen per terras.

8. Jam Antwerpen

Jam vind je achter het prachtige Hendrik Conscienceplein. Op het gezellige terras kun je terecht van ontbijt tot aan de borrel.

Wolstraat 47. Open donderdag tot en met maandag van 11:00 tot 18:00. Reserveren niet mogelijk.

9. Vitrin

Op de Marnixplaats is het een beetje zien en gezien worden (of zoals ze dat in België noemen: m’as‑tu‑vu), maar daardoor is het er ook nooit saai!

Marnixplaats 14. Elke dag geopend vanaf 14:00.

10. Aan het strand van Oostende

Op de Dageraadplaats is het altijd gezellig! Bij dit ruime terras kun je van ‘s ochtendsvroeg tot ‘s avondslaat terecht.

Dageraadplaats 19. Elke dag geopend van 09:00 tot 22:00. Reserveren kan via de website.

Wordt vervolgd…

Dit lijstje kan uiteraard nog véél langer. Ook in de wijk ‘t Eilandje vind je bijvoorbeeld leuke terrassen. Die bewaren we voor de volgende blog! Ben je op zoek naar meer leuke hotspots in Antwerpen, check dan dit uitgebreide lijstje.

Bron beeld