The Park Playground

Ik heb laatst iets tofs gedaan: virtual reality games spelen bij The Park Playground. Ik had een vaag idee van hoe zoiets eraan toe zou gaan, maar het was nog leuker dan ik verwacht had.

Voor wie niet goed weet wat virtual reality inhoudt: door middel van een speciale bril stap je letterlijk in een andere omgeving. Als je de speciale bril draagt, zie je 360 graden om je heen een andere omgeving.

Bij The Park Playground maak je kennis met virtual reality. Bij je reservering kies je een game die je wilt spelen en om je daarop voor te bereiden, speel je een aantal mini-games. Hilariteit gegarandeerd als je je vrienden in hun eigen wereld ziet bewegen.

Lees ook: Hotspots in Antwerpen: onze favorieten

The Park Playground Antwerpen

Tijd voor the big game

Ik speelde Moonlight Survival, een spel waarbij je belaagd wordt door zombies die je neer moet schieten. Ik krijg een rugzak om met een computer erin en een plastic wapen in mijn hand. Zodra ik de virtual reality-bril opzet, verandert de lege ruimte in een soort verlaten oud gebouw. Mijn drie mede-spelers zien er opeens uit als computer-karakters uitgerust met legerkleding en een wapen.

Als de eerste zombies op me afkomen, schrik ik me een ongeluk. Ik prent mezelf in dat ik in een lege ruimte sta en dat de zombies niet echt zijn. Neerknallen die hap. Het is heel gek hoe je hersenen meegaan in een virtual reality-ervaring. Ik schrik wanneer er opeens een zombie achter me staat. Ik kijk naar de grond om netjes over de lijken heen te stappen; ik schiet ze neer, maar ben wel beleefd. Pas daarna realiseer ik me dat er geen zombie-lijken op de grond liggen. Duh, het is virutal reality. In tegenstelling tot sommige van mijn teamgenoten durf ik niet vrijuit rond te rennen, ik ben bang om tegen een muur aan te rennen. Er verschijnen duidelijke waarschuwingssignalen in beeld, dus als je een klein beetje motoriek hebt, zou het geen probleem moeten zijn. Ik vertrouw mezelf toch niet zo goed op dat vlak.

Op een gegeven moment stap ik even uit het spel, omdat mijn geweer niet meer werkt. Hij blijkt uit te staan, dat zal ik ongetwijfeld zelf gedaan hebben. Stiekem is het een prima idee om even uit het spel te stappen en te kijken hoe je vrienden in een lege ruimte rondrennen met een bril op en een rugzak om.


Wat vind ik van The Park Playground?

The Park is een aanrader voor een unieke VR-ervaring. Misschien lijkt het nu alsof ik fervent gamer ben en graag schietgames speel, dat is niet het geval en het is ook zeker niet nodig. Het enige minpuntje voor mij? De dertig minuten vliegen voorbij als je aan het spelen bent. Ik zit voor mijn gevoel net goed in de game, heb mijn wapen ingeruild voor een beter wapen, als het afgelopen is. Ik zou graag terug willen om weer te spelen en de andere spellen te proberen. Hoewel ik de toegangsprijs gerechtvaardigd vind (de apparatuur is ongetwijfeld duur), vind ik de prijs toch iets te hoog om meteen een nieuw bezoek te plannen.

Meer informatie over The Park Playground

The Park Playground
Belgiëlei 143, Antwerpen
Dok Noord 7, Gent

Praktische tips

  • Als het montuur van je bril niet te groot is, moet het lukken om hem onder de VR-bril te dragen. Als je ook lenzen hebt, is het handiger om die in te doen.
  • Als je een fanatieke speler bent, kun je het warm krijgen. Je hebt namelijk ook nog een rugzak van vier kilo om. Zorg dat je eventueel iets uit kunt doen.
  • Op dit moment zijn er twee vestigingen van The Park. De eerste vestiging zit in Antwerpen, waar je kunt kiezen uit drie games. De andere vestiging zit in Gent, daar kun je op dit moment uit één game kiezen.
  • Kijk voor meer informatie op de website van The Park.
  • Maak er meteen een dagje Antwerpen of Gent van. Bekijk meer hotspots in Antwerpen en hotspots in Gent.

Niet missen van Gids voor het Zuiden? Volg ons op Instagram en Facebook.

Virtual Reality game in Antwerpen