Bavet

We schreven al eens eerder over de spaghetti’s van Bavet. Dit keer testen we of de spaghetti’s thuisbezorgd net zo lekker smaken.

Het restaurant van deze week: Bavet

Bavet is een bekend ‘spaghettirestaurant’ wat niet alleen in Antwerpen, maar ook in Gent, Leuven en Brussel zit.

Bavet pasta

Wat bestellen we?

Een spaghetti uiteraard. Het online menu van Bavet in de deliveroo app oogt wat onoverzichtelijk. Elke spaghetti staat er twee keer in, maar dan met ‘DOG’ of ‘HORSE’ erachter. Nu weten wij dat Bavet deze benaming gebruikt voor de portiegrootte: DOG voor een normale portie, HORSE als je honger hebt als een paard. Grappig, maar niet voor iedereen even duidelijk.

Je kunt je eigen spaghetti samenstellen maar ik vertrouw liever op de aanraders van Bavet en ga voor een special: de Baveat combo. Dit is een spaghetti met deels tomatensaus en deels kaassaus. Ik kon namelijk niet kiezen! Ik neem er ‘cheatballs’ bij, dit zijn vegetarische gehaktballetjes.

Voor €1 extra kun je eventueel volkoren of glutenvrije spaghetti kiezen. Ook mag je kiezen tussen geraspte of Parmezaanse kaas. Eenmaal geleverd zit er ook nog een potje rucola bij en de befaamde slabber (ofwel: bavet!). Leuke touch en ook wel handig als je net als ik je maaltijd vanaf je luie bank op eet.

Hoe smaakt het?

Toen ik mijn bakje opende schrok ik even. Zoals je op de foto hierboven kan zien, zag mijn maaltijd er niet al te appetijtelijk uit. Maar eigenlijk is het een soort doe-het-zelf-pakket: je moet de saus een beetje roeren, de rucola en kaas eroverheen doen en dan ziet het er meteen een stuk smakelijker uit. Kijk maar naar de foto onder dit stukje tekst. Uiteindelijk gaat het er ook niet om hoe iets eruit ziet, maar hoe het smaakt. En dat is lekker! De sauzen zijn romig en vol smaak, de spaghetti is perfect al dente en de portie is precies groot genoeg.

Alleen de cheatballs vind ik wat twijfelachtig. Het lijkt meer op falafel dan een vegetarische gehaktbal. Ze zijn wel lekker, maar ik vind falafel bij spaghetti niet zo’n goede match. Maar dat is misschien een kwestie van smaak.

Bavet

Aanrader?

Wat mij betreft wel! Er zijn natuurlijk genoeg Italiaanse zaken te vinden waar je spaghetti kan afhalen. Wil je een keer wat specialer? Check dan het menu van Bavet, daar vind je allerlei soorten spaghetti’s!

Restaurant Bavet
Openingstijden Elke dag van 11:30 – 14:30 en 17:00 – 21:30
Prijs €14,00 voor normale portie (‘DOG’) Baveat combo