Nu de restaurants gesloten zijn maar we nog steeds geen zin hebben om elke avond te koken, wordt eten bestellen een stuk aantrekkelijker. Nu is het opeens niet meer lui, maar onderdeel van #kooplokaal. Naar het idee van Monique’s column in het Parool delen wij de komende tijd elke week een ervaring met een bezorgrestaurant in Antwerpen. Waar bestel je de lekkerste maaltijden, en welke restaurants kun je beter overslaan? Wij zoeken het voor je uit in de rubriek Thuisbezorgd in Antwerpen!

Het restaurant van deze week: Little Korea

Deze week bestel ik bij Little Korea, een Koreaans restaurant op ‘t Zuid. Ik heb eigenlijk nog nooit Koreaans gegeten, maar hoor er altijd goede verhalen over. Bij Little Korea bestel je Bibimbap bowls met eventueel een side dish en een drankje. Veel keus is er niet: er zijn 3 bowls, 3 bijgerechten en 3 drankjes. Maar soms is dat wel zo makkelijk, het levert in ieder geval geen keuzestress op.

Wat bestellen we?

Ik ga voor de Pork belly bibimbap en de Crispy chicken mandu als bijgerecht. Omdat ik op dinsdag bestel geldt een speciale bestelling: alles wordt gratis verdubbeld. Da’s mooi meegenomen!

Binnen een halfuur staat de bezorger voor de deur. In de papieren zak zitten twee kleine bowls en een doosje waar vermoedelijk de Crispy chicken mandu in zitten. Ook krijg ik  2 paar stokjes erbij, wel zo handig!

Hoe smaakt ‘t?

Omdat dit de eerste keer is dat ik Koreaans eet heb ik niet echt vergelijkingsmateriaal, maar het smaakt goed! De bowls leken op het eerste gezicht wat klein, maar vullen door de rijst toch goed. Op Google lees ik dat bibimbap eigenlijk gewoon een gemixte maaltijd is met rijst, groente, vlees, een gebakken ei en gochujang. Dat laatste ingrediënt moest ik ook even opzoeken, maar gochujang is een rode peper-pasta. En dat proef ik: de bowls zijn best spicy!

De Chicken mandu zijn eigenlijk dumplings zoals we die kennen, maar dan gefrituurd. Hierdoor zijn ze lekker crispy. Ik ben dol op dumplings en zo’n krokant jasje is weer eens wat anders. Ze smaken goed, al had er best een sausje bij gemogen.

Is het een aanrader?

Wat mij betreft wel! Hoewel de keuze beperkt is, zijn de gerechten goed op smaak. Leuk als je eens wat anders wil proberen dan een wok-to-go. Houd er rekening mee dat de bowls niet super groot zijn, dus bestel er zeker een bijgerecht bij om er een volwaardige maaltijd van te maken.

Restaurant Little Korea
Openingstijden Ma-Zo 17:50 tot 21:30
Prijs €18,90 voor 1 bibimbap bowl en 3 crispy chicken mandu. Op dinsdag wordt je bestelling gratis verdubbeld