't Satéke in Antwerpen

Waar bestel je de lekkerste maaltijden, en welke restaurants kun je beter overslaan? Wij zoeken het voor je uit in de rubriek Thuisbezorgd in Antwerpen!

Het restaurant van deze week: frituur ‘t Satéke

Er is een aardappeloverschot. Ik las het nieuws op een Nederlandse website, maar als er wordt gevraagd om twee keer per week friet te eten, laat ik me dat geen twee keer zeggen. #supportyourlocalaardappelteler #supportyourlocalfrietkot.

Mijn favoriete frietkot in Antwerpen is ‘t Satéke. Ik weet dat Marlous ook fan is. De friet is altijd top, de eigenaar is aardig (ook mooi meegenomen natuurlijk) en het aanbod is goed. Voor Nederlanders is het aanbod in België sowieso uitgebreid. Wat dacht je van een bicky burger, een viandelle of een boulet? En dan hebben we het nog niet eens over de sauzen gehad. Ons artikel How to: bestellen bij het frietkot komt misschien goed van pas als je in België friet bestelt.

Wat bestellen we?

Terug naar het eten. Mijn vriend en ik bestellen twee grote friet en twee snacks. Als echte Nederlander kies ik voor een kaassoufflé. Belangrijk om te weten voor andere Nederbelgen: ‘t Satéke heeft pindasaus! Dit keer heb ik het niet besteld, maar Marlous heeft ‘m al voorgeproefd en goedgekeurd voor jullie.

't Satéke heeft ook pindasaus/satésaus.

Hoe smaakt ‘t?

De friet is goed gebakken – as usual. De grote friet is ook echt groot. Dat weet ik al langer dan vandaag, maar omdat het zo lekker is trappen we er iedere keer weer in om een grote portie te bestellen. We krijgen alles op, dat zegt genoeg.

Aanrader?

Absoluut.

Restaurant frituur ‘t Satéke
Openingstijden Dinsdag gesloten.
Prijs €12 voor twee grote friet en twee snacks. Bij afhalen iets goedkol

Zin in iets anders?