tiny houses

Deze zomer kiezen we er massaal voor om in eigen land op vakantie te gaan. Maak je verblijf nog wat specialer en overnacht in een tiny house! Wij zochten de leukste adresjes voor jullie op!

Logeren in tiny houses

Het leuke aan logeren in een tiny house is dat deze huisjes zich vaak in de natuur bevinden. Het voelt echt als een klein buitenhuisje. Neem wat spelletjes mee en dowload een film op Netflix; meer heb je niet nodig voor een ontspannen weekend.

Het voordeel van een tiny house is dat je van alle gemakken voorzien bent: je hoeft niet te slepen met een gasbrander of bestek en in de meeste gevallen kun je je slaapzak ook thuis laten. Boek je een tiny house in de koudere maanden, let dan wel op dat er een kacheltje aanwezig is.

>> Boek via deze link en krijg €25 korting op je eerste verblijf! <<

Op Airbnb.com is er een speciale categorie ‘tiny house’; zo vind je gemakkelijk en snel allerlei soorten tiny houses. Ik heb me nu beperkt op de huisjes in België, vanwege de mooie natuur hier. Maar je vindt ongetwijfeld ook hele leuke tiny houses in Nederland of Duitsland.

pipo wagen

1. Slapen in een pipowagen

Deze tiny house is eigenlijk een omgebouwde ‘pipo wagen’, een huisje waar vroeger circusartiesten in sliepen. Omgeven door bossen en met de mogelijkheid om kampvuren te maken krijg je hier het ultieme kampeergevoel. Toch zit je op korte afstand van de stad Leuven, dus leuk om te combineren met een citytrip! Klik hier om deze accommodatie te bekijken.

tiny houses

2. In de bossen bij het water

Dit tiny house staat hoog op mijn lijstje om eens te bezoeken! Dit huisje staat midden in de bossen, aan het water. Met dit idyllische uitzicht verwacht je niet dat jet met 10 minuten fietsen in centrum Brugge staat. Toch is dat waar! En dat maakt dit huisje extra bijzonder, want Brugge is een super leuke bestemming, net zo romantisch als dit huisje ;-). Klik hier om deze accommodatie te bekijken.

hot tub

3. Tiny house met hot tub

Dit was het huisje waar wij in hebben geslapen. De enige uit dit lijstje met een hot tub, en daarmee heeft ‘ie echt een streepje voor. Want dat is echt ultiem ontspannen! Het huisje ligt onder Brussel, dus perfect te combineren met een boswandeling door het Zoniënwoud. En daarna natuurlijk opwarmen in de hot tub! Klik hier om deze accommodatie te bekijken.

tiny houses

4. Huisje met prachtig uitzicht

Dit huisje ontdekte ik door Irene, die er een weekend verbleef. Check ook zeker haar blog met foto’s. Dit huisje heeft een prachtig uitzicht en heeft genoeg leuke dingen in de omgeving om te doen. Klik hier om de accommodatie te bekijken.

Op zoek naar meer leuke uitstappen in België? Klik hier!

 

tiny houses

5. Bij de Franse grens

Dit tiny house ligt in Wallonië, bij de Franse grens. Vlakbij is een klein dorpje met een bakker, een slager en een marktje: zo proef je een beetje van dat echte Franse leven! Klik hier om deze accommodatie te bekijken.

vissershuisje

6. Klein vissershuisje

Dit is letterlijk een klein huisje: groter dan een tiny house, want het bevat meerdere kamers. Maar het lijkt een echt poppenhuisje met bedstedes en mini keuken. Het is een voormalig vissershuisje, omgeven door water. Dit lijkt me zo gezellig! Klik hier om deze accommodatie te bekijken.

tiny houses

7. Tiny house in Luxemburg

Dit huisje staat in de Belgische provincie Luxemburg. Op korte afstand vind je het schattige stadje Rochefort, leuk om eens te bezoeken. De provincie Luxemburg leent zich ook goed voor wandelingen. Klik hier om deze accommodatie te bekijken.

Wat kook je in een tiny house?

Je kunt natuurlijk uit eten gaan, maar voor de volle beleving van zo’n tiny house raad ik je aan om juist daar te koken! Check vooraf wat de voorzieningen zijn. In ons tiny house hadden we een kookplaat met 2 pitten en een mini oven. Omdat ik geen zin had om moeilijk te doen, nam ik een zak soep mee met worstenbroodjes voor het avondeten en pannenkoeken voor het ontbijt. Afbakbroodjes, quiches en (kleine) pizza’s zijn ook handig. Of maak thuis een lekkere maaltijd die je alleen nog even in een pannetje hoeft op te warmen!

Enthousiast geworden? Als je via deze link boekt krijg je €25 korting op je eerste verblijf bij Airbnb. Als je al eens eerder gehuurd hebt via Airbnb moet je je aanmelden met een nieuw e-mailadres om de korting te ontvangen. Per boeking van jullie krijg ik €15 tegoed wat ik kan gebruiken om weer nieuwe mooie plekjes te ontdekken. Dankjewel daarvoor!

Dit artikel verscheen eerder op Lastdaysofspring.com.