Too Good To Go

Via de app Too Good To Go kun je bij restaurants, lunchtentjes, supermarkten en zelfs hotels een ‘magic box’ ophalen vol producten die anders weggegooid zouden worden.

Je weet van tevoren niet wat er in jouw pakket zit. Juist dat maakt het concept leuk. Je voorkomt dat er eten weg wordt gegooid en je kunt meteen iets nieuws proberen. Eén van de restaurants die meedoet, is bijvoorbeeld Bavet. Hoe fijn is het als je aan het einde van de dag een bakje met spaghetti kunt laten vullen? Als je liever voor kans op iets zoets gaat: er verschillende patisserieën en bakkerijen aangesloten.

Wist je dat

In Vlaanderen gooit een gemiddeld persoon 37 kilo voedsel per jaar weg. In Nederland is dat 41 kilo per jaar.
Bron

In Utrecht heb ik een paar adressen bezocht. Zo lag mijn vriezer twee keer vol met brood en een andere keer kreeg ik een enorme zak stamppot. Ideaal, want dat maak ik nooit voor mezelf. Ik heb nu al zin om de app in Antwerpen te gebruiken. Het is goed om voedselverspilling tegen te gaan, maar het is stiekem ook een leuke manier om nieuwe plekken te ontdekken.

Too Good To Go is in principe actief in heel België, maar vooral in grote steden is er veel aanbod. Kijk voor meer informatie op de website van Too Good To Go.