Tweede kerstdag feestdag in België

Dat tweede kerstdag geen officiële feestdag is in België ontdekte ik betrekkelijk laat. Dat mijn vriend er de eerste jaren gewoon bij was op 26 december? Dat was blijkbaar omdat hij zelf een extra vrije dag had ingepland. In sommige jaren valt 26 december op een dag tussen eerste kerstdag en het weekend in, wat ervoor zorgt dat het een brugdag is. In sommige bedrijven is dat dan alsnog een verlofdag.

Tweede kerstdag geen officiële feestdag in België

Tweede kerstdag staat niet op het lijstje met officiële nationale feestdagen in België. Wat in Nederland eerste kerstdag wordt genoemd, gaat in België dan ook simpelweg door het leven als kerstdag. Geen vrije dag voor ons, al geldt dat niet voor iedereen in België. Sommige museums en bedrijven blijven op 26 december gesloten. Ook bij de overheid is er vaak een vrije dag gepland op de 26ste. En  volgens Wikipedia is tweede kerstdag wél een officiële feestdag in de Duitstalige gemeenschap van België.

Zijn de winkels in Antwerpen open op tweede kerstdag?

Voor sommige Nederlanders misschien een belangrijke vraag: kan je op  tweede kerstdag gewoon komen winkelen in Antwerpen? Het antwoord is ja! 26 december 2021 valt op een zondag, die dag is in Antwerpen een koopzondag. Je kunt dus gerust een dagje shoppen in Antwerpen plannen op tweede kerstdag. Lees hier al onze tips over Antwerpen.

Ontdek ook de leukste kerstmarkten van België in 2021

Bron beeld