Alle Nederlanders in België opgelet: wil je de Belgen en al hun gewoontes leren kennen? Dan is ‘Typisch Belgisch’ echt iets voor jou. In dit boekje verzamelde Lukas Vanacker alle gewoontes en tradities van de Belgen.

typisch Belgisch

Typisch Belgisch

Bier, frieten en chocolade. Typisch Belgisch toch? Maar er is meer! Journalist Lukas Vanacker wist er zelfs een heel boek vol over te schrijven. Een boekje dat voor herkenning zal zorgen voor Belgen (en Nederlanders die al wat langer in België wonen), maar ook een boekje dat stiekem best wel een goed inzicht geeft in de Belgen. Kan handig zijn als je als nieuwe inwoner van België je afvraagt waarom een straat zoveel verschillende (soms zelfs kromme of gekke) huizen heeft. Of waarom er toch zoveel gekust wordt.

Zelf stelden we ook al eens een lijstje op met 10 typisch Belgische dingen. Lees ‘m hier!

Wist je dat..?

Even een klein inkijkje in die gewoontes en tradities van de Belgen. Wist je bijvoorbeeld dat…

  • …niet alleen in het frietkot er ruim keuze is uit allerlei sauzen, ook thuis heeft de gemiddelde Belg meer dan ketchup en mayo in de koelkast staan.
  • …Belgen hun bier graag uit een bijpassend glas drinken? Deze zijn er ook in allerlei soorten en maten. Het meest bijzondere glas is misschien wel die van Pauwel kwak.
  • …in België kinderen vanaf 2,5 jaar al naar school gaan? Ze beginnen dan in de kleuterklas.
  • …voor veel Belgen ‘foefelen’ een nationale sport is? Wat dat precies is, lees je in het boek!

Typisch Belgisch is een verzameling van de meest typische Belgische tradities. Aangevuld met sprekende foto’s heb je zo een perfect naslagwerk voor als je België en zijn inwoners wat beter wil leren kennen. Het boek kost €22,99 en is o.a. hier te koop.

Bekijk ook ‘Belgian Solutions: creatieve Belgische oplossingen