Uitgaan in Gent

Ga je een weekend of een avondje naar Gent en ben je benieuwd waar je het beste kan uitgaan in Gent? Lees dan verder voor onze aanraders!

Een lesje Vlaams

Voordat we je op pad sturen, is het belangrijk om ook even een klein ‘lesje uitgaan in België’ te geven. Allereerst: Belgen gebruiken het woord ‘feesten’ om aan te geven dat ze gezellig de stad in gaan. Gebruik in ieder geval niet ‘stappen’, want dat betekent in het Vlaams gewoon wandelen.

Daarnaast bestel je in België natuurlijk pintjes in plaats van biertjes. Wanneer je in een drukke kroeg staat met de muziek op volume 100 is het soms lastig om je verstaanbaar te maken. Gelukkig hebben de Belgen daar iets handigs op gevonden: door het opsteken van je pink (dus maak van je hand een vuist en steek alleen de pink op) weet de barman dat je ‘een pintje’ wil.

Overnacht in Gent? Boek een hotel via Booking.com

Uitgaan in Gent

Gent is een echte studentenstad, wat betekent dat je er goed kunt feesten tot in de vroege uurtjes. Dit zijn onze aan- en afraders wat betreft uitgaan in Gent:

Overpoort

Dit is dé feeststraat in Gent. Hier vind je allerlei kroegen naast elkaar en iedereen staat hier gewoon op straat. Het deed me een beetje denken aan de beelden van Salou in de zomer, zo druk! Hier vind je voornamelijk studenten, de leeftijd ligt ook vrij laag. Grappig om gezien te hebben, maar over het algemeen zou ik deze straat gewoon skippen.

Vlasmarkt

De Vlasmarkt is een gebied met leuke uitgaansgelegenheden. Hier vind je De Charlatan, mijn favoriete kroeg in Gent. Sfeer is een tikkeltje alternatief, wat vooral inhoudt dat er niet alleen maar top40 hits worden gedraaid maar bijvoorbeeld ook indie, hiphop en RnB. Allerbelangrijkst: er is een dansvloer aanwezig waar ook echt wordt gedanst!

Op de Vlasmarkt vind je ook Bar des Amis, een mooie bar waar je o.a. terecht kunt voor cocktails. Leuk om je avond te beginnen!

Ook belandde ik hier ooit in De Trollekelder. Niet echt een aantrekkelijke naam, maar het is ook echt een soort donkere kelder. Toch vond ik dit een hele gezellige kroeg met leuke muziek en een gezellige sfeer.

De Oude Beestenmarkt

Een ander leuk uitgaansgebied is de Oude Beestenmarkt. Hier vind je Club 69, wat echt een club is met DJ’s en waar ook zeker gedanst wordt.

Ook vind je hier Hot Club Gent. Je moet even zoeken, want dit Jazzcafé zit een beetje verstopt. Hier vinden vaak liveoptredens plaats.

En verder

De Dulle Griet is hét biercafé van Gent, hier moet je geweest zijn. Met keuze uit meer dan 100 bieren zit er altijd wel een tussen die je lekker vindt. Tip: bestel een kwak bier. Die krijg je in een heel bijzonder glas geserveerd, waarvoor je zelfs een van je schoenen moet afstaan als borg. Geen grap!

Trap je avond af bij The Holy Food market. Dit is een kerk omgebouwd tot foodhal. Hier vind je verschillende restaurants en barretjes bij elkaar, waardoor je overal wat lekker kan halen. Leuk als je je avond wil beginnen met een hapje en een drankje!

De Gentse Feesten

Daarnaast zijn er natuurlijk nog de Gentse Feesten! Dit is een groot feest dat tien dagen lang plaatsvindt in de binnenstad. Dit jaar vinden de Gentse Feesten van 19 tot en met 28 juli aan. Wil je echt goed uitgaan in Gent, plan je trip dan (deels) tijdens de Gentse Feesten.

Bezoek de website van Visit.Gent voor de laatste nieuwtjes en actuele events. Bekijk meer hotspots in Gent.