een maand voor de verhuizing

Mijn verhuizing komt steeds dichterbij en het gekke is: zo voelt het niet.

Marlous zei een tijdje geleden dat het leuk zou zijn om een dagboek bij te houden over mijn verhuizing. Klinkt als iets dat ik graag zou lezen van iemand anders, maar eigenlijk heb ik zelfs nu mijn verhuizing dichtbij komt niet zo veel te melden.

Mijn leven is precies mijn leven zoals het de afgelopen jaren was

Ik hoef mijn huis niet meer netjes te houden voor de verkoop, maar ik kan geen spullen inpakken aangezien ik hier nog woon. Gemiddeld kijk ik één keer per week voor ik ga slapen naar mijn slaapkamer en zeg ik hardop tegen mezelf dat ik ga verhuizen, anders zou ik het zo vergeten. Op mijn werk gaat alles door zoals altijd. Als ik eraan denk dat ik nog maar een paar dagen hoef te werken, dringt dat niet écht tot me door. Zodra ik afscheid heb genomen op mijn werk en spullen moet inpakken, zal mijn gevoel ongetwijfeld veranderen.

Wat heb ik tot nu toe geregeld?

Ondanks dat mijn leven hetzelfde lijkt, ben ik wel bezig geweest met regelwerk en heb ik telefoontjes gepleegd om dingen uit te zoeken:

  • De verzekeringen die bij mijn huis horen, heb ik opgezegd. Daar heb ik niets aan als het huis niet meer van mij is.
  • Ik heb bij de Belastingdienst informatie gevraagd over mijn verhuizing naar België. Ze corrigeerden me vriendelijk door mijn vraag nadrukkelijk te herhalen en te spreken over mijn emigratie. Ja jongens, ik weet het, maar het voelt meer als een verhuizing.
  • Mijn internetabonnement is opgezegd, een tv-abonnement heb ik al een paar jaar niet meer.
  • Mijn contract voor gas, water en licht loopt toevallig net voor mijn verhuizing af. Handig, al moet ik niet vergeten vlak voor vertrek zelf op te zeggen.
  • Mijn doorlopende reisverzekering is opgezegd, die is alleen geldig voor inwoners van Nederland.
  • Dit is het moment om spullen die ik niet mee wil verhuizen weg te doen. Ik ben spullen aan het opruimen, weggeven, verkopen en weggooien. Bij opruimen hoort eerst meer rommel maken. Er staan verspreid door het huis tassen met spullen die ik weg wil geven en de vloer is bezaaid met spullen die ik wil uitzoeken.
  • Ik weet hoe ik een zorgverzekering in België kan afsluiten en hoe en wanneer ik mijn Nederlandse zorgverzekering moet opzeggen.

What’s next?

Het lijstje hierboven bewijst dat ik al een aantal dingen gereld heb, toch is mijn to do-lijst nog lang genoeg. Ik heb voortdurend het gevoel dat ik nuttige dingen zou moeten doen. Het ‘probleem’ is dat dat ik veel dingen pas vlak voor mijn vertrek kan regelen, mijn to do-lijst blijft dezelfde lengte houden.

Zijn er onderwerpen waar je meer over zou willen lezen?

Sommige dingen die ik aan het regelen ben, verdienen een eigen artikel. Zijn er onderwerpen waar jij meer over zou willen weten?

Je vindt hier al onze updates over verhuizen naar België.