Het is een jaar geleden dat ik voor de laatste keer de deur van mijn appartement in Utrecht achter me dichttrok. Het jaar dat volgde, is voorbij gevlogen. Sinds mijn laatste update is alles en niets veranderd.

Laten we beginnen met niets

Er is de afgelopen drie maanden niets veranderd. Ik voel me thuis in Antwerpen, ik heb het naar mijn zin op mijn werk. Het voelt normaal om hier te wonen en mijn leven ging eindelijk zijn gangetje zoals dat in Nederland ook het geval was. Misschien kan ik er daarom weinig zinnigs over zeggen.

Lees ook: Dit heb ik geleerd na een jaar in België

Tegelijkertijd is alles veranderd

We zitten nu een maand in een lockdown light – of hoe je het wil noemen. De grens tussen België en Nederland is dicht. Had ik dát van tevoren geweten… Dan was ik natuurlijk nooit geëmigreerd 😉 Deze situatie heeft meer impact dan mijn emigratie. Niet alleen op mij, op iedereen. We moeten ons aanpassen. Met mij gaat het naar omstandigheden goed. Ik ben gezond, ik heb werk, een fijne thuissituatie en mijn vriend is een gezellige quarantainepartner. De dagelijkse drie uur reistijd naar mijn werk kan ik prima missen. Ik doe meer pilates dan voor de lockdown. Om maar even wat positieve dingen te benoemen… Het lastige vind ik dat we niet weten hoe lang het zal duren.

Zomer in Antwerpen

Vorig jaar heb ik volop genoten van de zomer in Antwerpen. Dit jaar zal de zomer er heel anders uitzien. De tijd zal het leren. Zorg goed voor jezelf en voor elkaar. Tot de volgende update.

Hoe gaat het met jou?

Lees ook: Halfjaar in België: hoe gaat het met Marlous?