Antwerpen fiets

Wil je Antwerpen op de fiets verkennen? Je kunt een georganiseerde fietstour boeken, maar Antwerpen heeft ook een superhandig fietshuursysteem: Velo Antwerpen.

Voor 4 euro per dag kun je een fiets huren. Het eerste half uur fiets je gratis. Na het eerste half uur moet je bijbetalen, maar aangezien er zoveel punten zijn om een fiets te halen, kun je je fiets altijd wel ergens omruilen voor een andere. Daarnaast zijn er zoveel hotspots in Antwerpen dat je ongetwijfeld ieder half uur de fiets wegzet.

Waar kun je Velo Antwerpen vinden?

Er zijn heel veel fietspunten in Antwerpen. Je hoeft dus nooit ver van je bestemming naar het fietspunt en andersom. Op de website en in de app kun je zien waar er fietsen beschikbaar zijn. Blauw geeft aan dat een fietsstation leeg is, rood geeft aan dat een station vol is.

Velo Antwerpen

Praktische informatie

Kijk voor meer informatie op de website van Velo Antwerpen. Wil je een dag gebruik maken van de fietsen? Dat kost 4 euro.Via de website kun je met een creditcard een dagpas aanvragen. Je krijgt via sms een code die je 24 uur kunt gebruiken. De code is dertig dagen geldig, dus je kunt hem gerust een dag van tevoren aanvragen. Voor 10 euro bestel je een weekpas. Ben je vaker in Antwerpen? Dan is het jaarabonnement van 49 euro misschien iets voor jou.

Nog een paar handige tips

  • Staat een fiets met het zadel omgekeerd in het rek? Dan heeft de fiets een mankement. Krijg je een kapotte fiets toegewezen, zet hem dan binnen drie minuten terug om een andere aan te vragen.
  • Met het hendeltje onder het zadel kun je de hoogte van het zadel heel makkelijk verstellen.
  • Let er als je je fiets wegzet op of het lampje op het rek na het knipperen blijft branden, zo weet je dat je de fiets goed hebt teruggezet.

Andere opties om een fiets te huren in Antwerpen

Er zijn meer deelfietsen beschikbaar in Antwerpen, zoals Mobit en Blue-bike. In dit schema kun je kijken welke aanbieder bij jouw voorkeuren past.

Waar fiets je naartoe?

En dan heb je een fiets ter beschikking. Handig, want dat geeft vrijheid. Je kunt extra veel zien en doen en op de fiets voelen we ons toch altijd een beetje als een local. Bekijk onze favoriete hotspots in Antwerpen. Hier vind je meer informatie om je bezoek aan Antwerpen te plannen.

Foto: Visit Flanders