Banenzoektocht

Sinds steeds meer mensen weten dat ik mijn huis heb verkocht en mijn laatste werkdag steeds dichterbij komt, is de vraag die volgt meestal: ‘heb je al een andere baan?’

Logische vraag, ik zou hem ook stellen. Het antwoord is nee. Het oorspronkelijke idee was dat ik eerst een baan zou vinden en daarna zou verhuizen, dat werd om verschillende redenen uiteindelijk omgedraaid. Ik ben een tijdje actief bezig geweest met solliciteren, maar het bleek best lastig om te solliciteren naast mijn fulltime baan in Amsterdam. De sollicitatiegesprekken waarvoor ik uitgenodigd werd, zijn gemiddeld op zo’n twee uur afstand van de plek waar mijn leven op dit moment plaatsvindt. Vervolgens werd mijn brain space opgeëist door de verkoop van mijn huis, een drukke tijd op mijn werk, regeldingen voor de emigratie… Allemaal excuses en een kwestie van prioriteiten natuurlijk, maar feit is dat ik ervoor heb gekozen om het solliciteren op een laag pitje te zetten. Eigenlijk heb ik het op dit moment helemaal stilgelegd, maar zodra ik mijn laatste werkdag in Nederland erop zit, komt daar verandering in.

Goed nieuws: het aantal vacatures stijgt

Het afgelopen jaar is het aantal vacatures gestegen, maar speuren naar die ene vacature die goed bij je past, blijft lastig vind ik. Toen ik een keer in een opwelling het aantal vacatures in België en Nederland vergeleek, vond ik dat best confronterend. Het resultaat is eigenlijk zo gek nog niet. België heeft minder inwoners dan Nederland en het Nederlands taalgebied beslaat maar een deel van het land. Voor zeker de helft (als het niet meer is) van de vacatures in Brussel ben ik bij voorbaat niet geschikt, omdat mijn Frans niet genoeg op niveau is – working on it. In Antwerpen zijn ze soms ook op zoek naar ‘klantenservicemanagers die de klanten content houden’. Niets mis mee, ik ben dol op klanten tevreden houden, maar het is niet helemaal het type content waar ik naar zoek. Er hoeft gelukkig maar één geschikte baan voorbij te komen.

Mocht je toevallig iemand kennen die op zoek is naar goede teksten of een (online) redacteur – freelance of in vaste dienst – ik hoor het graag.

Datum screenshot: ergens eind 2018
Chang Duong