connecterra

De kans is aanwezig dat we deze zomer in eigen land op vakantie moeten. Gelukkig zijn er genoeg mooie plekken in België te ontdekken. Connecterra bijvoorbeeld!

Connecterra is een recreatiegebied vlakbij Maasmechelen. Ze adverteren zelf met ‘het mooiste panorama van Vlaanderen’ en dat zou nog wel eens kunnen kloppen. Tot 1987 was hier de steenkoolmijn van Eisden gevestigd. Toen de mijn werd gesloten, kreeg de natuur haar vrije gang. Nu is het een prachtig gebied waar je verschillende wandelingen kunt maken, maar er is ook een groot outdoor waterpark voor de liefhebbers van watersport.

connecterra

Wandelen in Connecterra

Er zijn vier verschillende wandelroutes in Connecterra, variërend van 1,4 km tot 10,9km. Sommige wandelingen zijn goed te doen en zelfs bereikbaar met de kinderwagen. Voor andere wandelingen zijn stevige wandelschoenen geen overbodige luxe, er moet namelijk een klim gemaakt worden. Door de koolsteenmijn zijn er verschillende terrils ontstaan, dit zijn mijnsteenbergen die zijn ontstaan uit hopen ‘overtollige’ grond. Vanaf die toppen heb je nu een prachtig uitzicht.

>> Bezoek de 7 wonderen van België <<

Wij bezochten Connecterra in de herfst, een aanrader vanwege de prachtig gekleurde bomen. Maar ook in andere seizoenen ligt het park er prachtig bij!

bezoekersinfo

Bezoekersinfo

Entree voor het recreatiegebied is €3, hiervan wordt onder andere het park onderhouden. Het park is het hele jaar door geopend, behalve met kerst en de jaarwisseling. Van april tot en met september kun je er van 10:00 tot 18:00 terecht, de overige maanden sluit het park een uurtje eerder. Normaal gezien is er ook een restaurant met terras (met speeltuin) en is picknicken in Connecterra toegestaan. Voorlopig kun je hier helaas geen gebruik van maken door het coronavirus. Klein voordeel: tot de maatregelen van kracht zijn is toegang tot het park wel gratis. Houd de website van Connecterra in de gaten voor actuele informatie.

Benieuwd naar meer bijzondere plekken in België? Kijk eens hier.

Beeld bovenaan artikel door Bart Souverijns