appartement

Vorige week schreef ik nog over onze struggles bij het zoeken van een appartement. Nu kan ik jullie mededelen dat we het huurcontract hebben ondertekend. We hebben ons droomappartement gevonden!

Onze eisen

Zoals ik in het vorige artikel al aangaf, hadden we simpele eisen: minimaal 70m2, twee slaapkamers en niet duurder dan €850 excl. Daarbij had ik nog een extra eis: ik wilde geen tegels in de living. Ik weet inmiddels dat dat in België heel gangbaar is (‘lekker praktisch in onderhoud toch?’), maar ik vind het niet mooi. Zo kil en koud, bovendien heb ik het idee dat er in Nederland ook een bepaald imago heerst op tegelvloeren in het huis? Ik associeer het in ieder geval een beetje met de volksbuurtjes, waar Henk en Ingrid al paffend op van die gelige poefbanken zitten. Klinkt stom, maar door zo’n tegelvloer zou ik me absoluut niet thuisvoelen. Bovendien waren de meeste tegelvloeren die ik tegenkwam geen mooie natuurstenen, maar hele simpele en goedkoop ogende zwart glanzende tegels.

Mijn gouden tip

Afijn, genoeg over de tegels. Als ik een ding heb geleerd van onze zoektocht, is dat je er snel bij moet zijn. Vergeleken met Nederlandse steden als Utrecht en Amsterdam is het in Antwerpen nog relatief makkelijk om nieuwe woonruimte te vinden. Niet alleen zijn de huurprijzen een stuk lager, het aanbod is ook veel groter. Wel is het verloop hoog. Wij zijn meerdere keren al voordat de bezichtiging überhaupt plaatsvond afgebeld: het appartement was al verhuurd. Mijn advies is dan ook: wees er snel bij. Als je iets moois ziet voorbij komen bel dan meteen om diezelfde dag nog een bezichtiging in te plannen.

Geluk bij een ongeluk

Uiteindelijk was het ons geluk bij een ongeluk: afgelopen maandag hadden wij in de avond 2 bezichtigingen gepland staan. ‘s Middags werden we wederom afgebeld, het appartement van de eerste bezichtiging was al verhuurd. Lichtelijk gefrustreerd opende ik opnieuw de immowebsites om te kijken of er nieuw aanbod was. Er stonden 4 nieuwe appartementen op: 2 waren boven ons budget, 1 had een tegelvloer en de ander.. die leek precies aan onze eisen te voldoen. Niet veel later hadden we een bezichtiging geregeld op het tijdstip van de eerdere afgezegde bezichtiging. Dit appartement had niet alleen een betere locatie, het was ook veel mooier dan het appartement dat we oorspronkelijk zouden bezoeken. Een geluk bij een ongeluk dus. Ook hier waren heel veel reacties gekomen, er zullen ongetwijfeld nu mensen zijn afgebeld omdat wij ze voor zijn geweest..

Antwerpen, here I come!

Uiteindelijk is het heel snel gegaan. We hebben een documentje opgesteld waarin we ons voorstelden en ook belangrijke informatie doorgaven. Op papier waren we de ideale huurders, toch vond ik het best wel spannend. Wat als de verhuurder ons niet zou willen? Ik was zelfs even bang dat het feit dat ik vanuit Nederland kom misschien in ons nadeel zou werken (want stel dat ze bang waren dat ik weer terug zou willen verhuizen..). Haha tja. Gelukkig is alles goedgekeurd en is het contract inmiddels ondertekend. Per 1 juli krijgen we de sleutel al!

Bovenaan dit artikel zie je een foto van het appartement. Het is gloednieuw, maar wel met een authentieke parketvloer. Die wordt nog opgeschuurd en er moet nog een inductieplaat in de keuken worden geplaatst. Daarna kunnen we verhuizen!