Indebuurt

Een tijdje geleden zijn we door Indebuurt Utrecht geïnterviewd over onze verhuizing (ehh emigratie) van Utrecht naar Antwerpen.

In Utrecht woonden Marlous en Shirley heel dichtbij elkaar, toch leerden de bloggers elkaar online kennen. De twee hebben een gemeenschappelijke deler: een Belgische vriend. Dit jaar bracht de liefde hen naar Antwerpen, waar ze bij elkaar om de hoek wonen. Op hun blog Gids voor het Zuiden nemen ze je mee naar de leukste hotspots en mooiste plekken in België. Verder delen ze de grappigste taal- en cultuurverschillen en verhalen over verhuizen naar België. Wij spraken de ex-Utrechters over hun Antwerpen-avontuur.

Nieuw avontuur

Drie jaar geleden ontmoette Marlous haar vriend tijdens een surfvakantie in Zuid-Frankrijk. “Qua afstand niet zo praktisch”, vertelt ze. Inmiddels is afstand geen probleem meer, want Marlous wordt sinds afgelopen zomer iedere ochtend wakker naast haar vriend in hun appartement in Antwerpen. “We zijn onlangs allebei afgestudeerd en wilden graag samenwonen. Omdat mijn vriend hier al een baan had, ben ik zijn kant op gekomen. Bovendien had ik wel zin in een nieuw avontuur.”

‘Waarom ook niet?’

Ook Shirley verhuisde in april voor de liefde naar Antwerpen. Na vijf jaar heen-en-weer rijden tussen Utrecht en Leuven (waar haar vriend destijds woonde), was zij ook toe aan een nieuwe stap. “Dat duurde wel even, want toen we een relatie kregen, had ik net een appartement gekocht in Tuindorp-Oost. Dat wilde ik niet zomaar opgeven. Toch groeide ik de afgelopen jaren naar het idee van verhuizen toe en dacht ik langzaam maar zeker: waarom ook niet?”

Lees de rest van dit interview op Indebuurt