Welkom op onze blog Gids voor het Zuiden. Wij zijn Marlous en Shirley en op deze blog delen wij van alles over België. Van hotspots in Antwerpen tot taal- en cultuuranekdotes.

Toevallig werden wij allebei verliefd op iemand in België en daarmee een klein beetje op het land. Hoewel we ons soms ook verbazen over de kleine en grote verschillen tussen twee landen die zo dichtbij elkaar liggen. We kunnen daar samen uren over praten en daarom besloten we onze ervaringen vast te gaan leggen.

In Utrecht wonen we bijna bij elkaar om de hoek, maar aangezien we allebei een vriend in België hebben, is de kans groot dat de liefde ons naar België brengt. Wie weet zijn we volgend jaar weer stadsgenoten, maar dan in Antwerpen.

Op Gids voor het Zuiden nemen we jullie mee naar België. We delen niet alleen de leukste hotspots, maar ook de grappigste taal- en cultuurverschillen waar we zelf tegenaan zijn gelopen. We zijn geen experts, maar wel door schade en schande steeds iets wijzer geworden (hopen we).

Wil je meer over ons weten? Lees dan de pagina over ons. Wil je geen berichten missen volg ons dan via Instagram of Facebook.